KOOS rahuliikumine on ametlikult registreerinud petitsiooni energiakriisi teemal

KOOS rahuliikumine on ametlikult registreerinud petitsiooni energiakriisi teemal. Foto: Pixabay.com.
KOOS rahuliikumine on ametlikult registreerinud petitsiooni energiakriisi teemal. Foto: Pixabay.com.
KOOS rahuliikumine on ametlikult registreerinud petitsiooni energiakriisi teemal.

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/405c5e66-c92a-4ccc-8ef6-d9fb3a93ec1b

Palume teid hääletada ja postita edasi.

Petitsiooni tekst on lisatud:

Petitsioon “Energiabörsidelt lahkumine”  kohta

Eestimaa rahuliikumise MTÜ „KOOS RAHU EEST EESTIS” deklaratsioon Eesti Vabariigi valitsusele.

Meie,  Rahuliikumise “KOOS” delegaadid, oleme ühiselt heaks kiitnud ja vastu võtnud deklaratsiooni, milles nõutakse energia ostmise viivitamatut lõpetamist rahvusvahelise börsisüsteemi kaudu ja tervikuna lahkumist kõikide strateegiliste energiakandjate spekulatiivsetelt börsisüsteemidega seotud platvormidelt. Samuti nõuame pikaajalisi ostu-müügi lepinguid otse tarnijatega parima võimaliku hinnaga kõigi energiaressursside ja süsivesinike kohta. Euroopa Liidu ebamäärase poliitika tõttu, mida toetab ka Eesti Vabariigi valitsus,  on sunniviisiliselt kehtestanud sanktsioonid kõigile Euroopa Liidu liikmesriikidele, mis on omakorda toonud kaasa spekulatiivsed energiahinnad, kogu sotsiaalse ostukorvi hinnatõusu ja enneolematu inflatsiooni tõusu! Eriti seda Eesti Vabariigis, mille tulemusel on Eesti rahva heaolu hakanud kiiresti langema.

Oma pöördumisega nõuame, et Teie kui Eesti Vabariigi kehtiv valitsus, algataksite oma määrusega viivitamatult börsidelt lahkumise protsessi.  See on kohaldatav kõigi energiaressursside suhtes. Nõuame, et Eesti siseturu elektrienergia hind oleks fikseeritud, kehtestades Konkurentsiameti poolt kehtestatud piirhinna, et vältida hinnatõusu kodumajapidamistele ning tööstusettevõtete sulgemist. Nõuame et riigile eraldatud CO2-kvoote kasutataks ettenähtud eesmärgil, st elektrienergia tootmiseks, mitte spekulatiivseteks kauplemistehinguteks börsidel. Nõuame, et avataks kõikide siiani tegevusetult seisvate Eesti elektrijaamade põlevkivikatelde ja kaevandust taasavamist täiel määral. Nõuame kohaliku kütuse (põlevkivi) tootmisvõimsuste suurendamist, et säilitada riigi energeetiline sõltumatus, vältimaks edaspidist hinnatõusu üleüldise majanduskriisi taustal. Samuti nõuame, et otse tarnijatega sõlmitakse pikaajalised lepingud parimate võimalike hindadega, et Eesti inimesed ei peaks sügisel ja talvel seisma külmades ning pimedates eluruumides ebarahuldava kütte- ja elektrihinna tõttu. Ja samas et korteriühistud ei langeks eraisikute võlgade tõttu pankrotimenetlusse just Eesti Vabariigi enda lühinägeliku majanduspoliitika tõttu.

Samal ajal soovime teavitada kõiki Eesti inimesi, et käivitame samaaegselt üle-eestilise  deklaratsiooni algatuse tarvis allkirjade kogumiskampaania ja seal kajastatud nõuete toetuseks, et samas avaldada survet Eesti Vabariigi valitsusele. Iga hääl loeb. Tee seda kohe, sest iga venitatud  päev on kaotus meile kõigile. Kui Teie ei võta kuu aja jooksul vastu määrust meie nõudmiste elluviimise kohta, algatame  üldrahvaliku umbusalduse  Eesti Vabariigi valitsuse vastu, samuti korraldame regulaarseid avalikke miitinguid ja muid toiminguid vastavalt põhiseaduslikule menetlusele, kuni meie nõudmiste rahuldamiseni.

Meie liikumine kutsub ülesse kõiki poliitilisi ja ühiskondlikke liikumisi, kogu Eesti rahvast, sealhulgas eriti autoriteetseid majandusinimesi ja analüütikuid ning ettevõtjaid meie meeskonna üleskutsega. Sest need on meie tänased ja hommsed ootused majanduslanguse peatamiseks.

KOOS liikumise delegaadid Eestis
MTÜ “KOOS RAHU EEST EESTIS”

Jaga oma sõpradega!

2 комментариев на “KOOS rahuliikumine on ametlikult registreerinud petitsiooni energiakriisi teemal

  1. Здравствуйте. Когда вы у уже будете в Таллинне? У меня гражданство другой страны,я сдал языковой экзамен и сдал его на отлично,в тот момент я отмечался за хулиганка,но не суть в этом,просто как меня слали так и шлют,Я бесправный никому не нужный налогоплательщик . Когда мы их фантазии кончим,им всем можно. :Алёши нельзя. Я повторю того парня с той ночи.

Оставьте комментарий