Vandaal tabatud: pronkssõduri ordenit kahjustanud meest võib oodata aasta trellide taga

Vandaal tabatud: pronkssõduri ordenit kahjustanud meest võib oodata aasta trellide taga. Autor/foto: wikipedia.org.
Vandaal tabatud: pronkssõduri ordenit kahjustanud meest võib oodata aasta trellide taga. Autor/foto: wikipedia.org.
Vandaal tabatud. Politsei sai 18. aprillil teate, et pronkssõduri rinnas olevat ordenit on kahjustatud. Kriminaalmenetluse käigus selgus, et vandaalitsemise pani 12. aprilli hilisõhtul toime 31-aastane mees, keda ootab ees kas rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus.

«Prokuröri taotlusel lahendatakse asja kohtus kiirmenetluses ning täpne karistus selgub pärast kohtuotsuse väljakuulutamist. Karistusseadustiku järgi võib selle teo eest karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega,» selgitas Delfi-le Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater.

Toateri sõnul tunnistas mees oma tegu ning kahetses tehtut. «On mõistetav, et Venemaa agressioon Ukrainas võib inimestele emotsionaalselt raskelt mõjuda, kuid mälestusmärgi kallal vandaalitsemine ei ole siiski õige viis oma meelsuse avaldamiseks, vaid selle jaoks on olemas ka palju seaduslikke võimalusi,» lisas Toater.

18. aprilli hommikul sai politsei teate, et Tallinna Kaitseväe kalmistul asuva pronkssõduri rinnas olevat ordenit on kahjustatud. Juhtunu osas algatati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist.

Jaga oma sõpradega!

Оставьте комментарий